Kost och träningsråd

Lördag och solen skiner för fullt, dock blåser det mycket men ska inte klaga :)

Det gick bra på Hipp igår och det var jätteroligt att prata med så mycket människor. Trivs verkligen med att jobba med arbeten där man ska ta kontakt med människor. Vi blev körda hem, tog en runda med vår lille kille och sedan deckade vi ganska så snabbt. Var ute en runda med han i morse sedan tog vi oss till Indoorwalking.

_____________________________________________________________________________________________


                                    


Har snackat med många hur man ska göra för att gå ner i vikt och det är samma sak hela tiden. Några råd:

- Ta en promenad innan frukost, gör det till en vana.

- Vill man förbränna fett ska man träna lågintensiv träning, alltså hellre promenera än att springa.
- Hitta ett träningssätt du tycker är roligt och variera gärna.

- Sätt realistiska mål. Jag gillar små delmål på kort tid men ha även ett slutmål längre fram.

- Ta en promenad på morgonen, träna på eftermiddagen och ta gärna en liten promand även på kvällen.

- Kroppen behöver även vila för att kunna återhämta sig till ny träning, så du behöver inte träna varje dag. När jag säger träna menar jag inte promenader för dom kan du ta varje dag.

                                             
- Hitta ett träningssätt du tycker om för träning ska vara roligt. Tränar man bara för att man måste håller det inte i längden. Utan hitta någon du kan längta till att få göra.

- Träna intervaller för att öka din kondition.

-
Ta trapporna istället för hissen, hoppa av bussen någon busshållsplats före, stå hellre än sitt, gå en liten extra lång runda med hunden, cykla till affären för att handla, fönstershoppa ;) när du inte har pengar hehe.

- Våga be någon om hjälp!

- Utmana dig själv!!

Många hittar anledningar till att inte träna. Det finns oftsat inte någon riktig anledning att inte kunna träna, ma behöver inte gå och köpa sig ett dyrt gymkort för att träna. Det underlättar klart en hel del eftersom att det finns så mycket hjälp att få på ett gym. Bara att befinna sig i miljön ger en motivationen faktiskt och det finna alltid folk som kan hjälpa en. ´

Tiden att träna är oftast den största anledningen till att många inte tränar. Men man måste ta sig den tiden, planera in när man ska träna på dagen. Är man mamma eller pappa med barn så är träningen den tiden på dagen där du bara kan tänka på dig själv och få lite ensamtid.

Känner du att du inte vill träna för att du skäms att folk ska kolla på dig. Du känner att du inte alls ser ut så som du skulle vilja. Man tänker att alla ska tänka på hur otränad kropp man har, lite extra fett här och där eller till och med mycket. Vad gör det liksom? du är där för att träna bort det. Det är så mycket värre om du sitter hemma och inte försöker göra något åt saken. Jag beundrar de överviktiga på gymet, de har tagit sig ur bubblan hemma och försöker göra något åt saken. 

                                  

                                      
______________________________________________________________________________________________

                                                 

Små kostråd som jag fått ta del av på sista tiden:

- Drick svart kaffe, gillar man inte det så är grönt tee ett bra alternativ.
- Drick gärna vatten med citron i. Drick mycket vatten, 8 glas om dagen :)

- Ät stark mat, mat med chili, vitlök, senap, kanel, peppar, ingefära...
- Ät en riktig frukost. Frukosten ska ge dig energi till dagen.

- Ät en större lunch än middag. Frukosten och lunchen är de måltider som ska ge din kropp energi till dagen och de som du har störst chans att förbränna. Middag äter man oftast ganska sent på dagen och då blir den svår att förbränna om man äter en stor mängd.

- Ät inte sent på kvällen. Kroppen ska vila och behöver inte mer energi när den ställt in sig på att vila, då kan du räkna med att gå upp i vikt. Socker omvandlas till energi, det som inte förbränns blir till fett.

- Ät många gånger men mindre portioner:
Frukost  -  Frukt  -  Lunch  - mellanmål  -  middag  - (eventuellt en frukt). Se tretimmarsregeln som en bra regel. Ät var tredje timme. Fördelarna är att du hinner inte bli hungrig. När jag inte ätit på länge och blir jättehungrig kan jag äta nästan vad som helst bara hungerskänslan försvinner. Det är lätt hänt därför ska man äta ofta.

- Ät mindre av kolhydrater. Minska på ris, potatis, pasta, bröd. Tränar du mycket behöver du detta så du ska inte utesluta det helt. Lägg upp maten efter hur du tränar. Ska du träna hårt en dag så se till att du får i dig en lagom mängd av just detta.


                                          
- Ät mycket sallad!! Gott eller inte, spelar inte så stor roll för det behöver du äta.
- Ät mycket kött, kycklingfilé (utan skinnet!!), fisk, kalkon är bra alternativ.
- Ägg är bra, mycket proteiner.

- Frukt är bra men i en lagom mängd. Man ska inte överkonsumera det, men det ska man inte göra med något såklart.
- Drick gärna färskpressad juice till kött, undvik mjölk till kött.

- Vi behöver det vegetabiliska fettet. Avocado, nötter, olja osv. Detta är fett vi behöver men dessa saker ska ätas i en mindre mängd. Vi behöver äta fett för att bränna fett!

- Skriv gärna ner vad du äter. Då får du en bild av hur dina matvanor ser ut.

- Tänk inte ens på att försöka svälta dig själv. Kroppen ställer sig då in på svält och lagring. Så fort du äter så lagrar den maten för att ha energi till nästa "svält" som sedan blir till fett.

Detta är saker jag lärt mig på sista tiden. Jag är ju inte hundra på att allt fungerar men jag är nu väl medveten om hur jag bör äta och träna. Man får helt klart unna sig saker men gör det under kontroll, låt det inte spåra ut. Släpp tanken "Jag har redan förstört denna dagen så jag kan lika bra fortsätta" då trycker du i dig kanske mer än dubbelt så mycket kalorier och det får sina konsekvenser.

                                       



 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0